maanpriesteres norea

Leven in geluk
Uit het boek van Klara Adalena : Leven in Geluk, citeer ik de tekst over de benaming Priesteres, in deze tekst herkende ik mij volledig:
“een Priesteres is iemand die zich vanuit haar contact met het goddelijke wil oprichten in al haar magische en wereldse krachten en zich bewust en gericht wil inzetten voor een leven in geluk voor zichzelf, de mensen om haar heen en de Aarde. Priesteressen zijn meestal vrouwelijk, maar niet altijd. Zoals de term in ‘Leven in Geluk’ wordt gebruikt voelt de Priesteres zich thuis in een paganistische traditie, zoals wicca en is zij geïnspireerd door de oude Godinnenculturen. Een van de mooie dingen van Priestereszijn is dat we met elkaar opnieuw kunnen invullen wat dit betekent. Het enige waar je als Priesteres in hoeft te geloven is jezelf. Vaak begint de reis om Priesteres te worden met een spontane inwijding of dromen over Priesteressen, wijze oude vrouwen of Godinnen”

In de afgelopen jaren volgde ik de opleiding tot maanpriesteres bij klara Adalena, Wilde Wijze Vrouw,
Priesters is niet iets wat je kunt worden in mijn beleving, maar is meer iets wat je voelt dat je ergens al bent en het pad dat ik daarvoor bewandel maakt dat ik van binnen uit steeds meer de priesteres in mij voel.
Zij openbaarde zich vooral in de aanloop naar de opleiding die ook al op magische wijze (dromen, inzichten “toevalligheden) op mijn pad kwam. En door mijn werkzaamheden in de praktijk had ik alle ruimte om gehoor te geven aan deze stappen.

Rituelen
Dank zij mijn mooie dagelijks werk en bestaan zijn de Priesteressen ‘taken’ verweven in veel van wat ik doe.
Specifieker zijn de verschillende soorten rituelen die ik uitvoer in groepen en en individueel. Ik organiseer ze zelf of kan er voor gevraagd kan worden.

Hierover is binnenkort meer informatie te lezen.