Chantal Norea Boek

Mijn spirituele weg, is een weg van naar binnen gaan en herkennen wat er al was.

Sinds kind af aan ben ik mij bewust van energie om mij heen, zowel in de verschijning van geesten als van kleuren. Tijdens de puberteit was ik druk in de weer met mijn persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik, ten opzichte van de ander. Ik moest aarden om hetgeen in mij zat, te kunnen manifesteren op een nuchtere wijze.
Op vroege leeftijd ben ik naar het HBO voor maatschappelijk werk gegaan en heb vele jaren werkervaring opgedaan. Met name in de verslavingszorg maar ook een tijd bij het Algemeen Maatschappelijk werk en als schoolmaatschappelijk werkster. Daarnaast moeder geworden van 2 lieve kinderen.

Tijdens de opleiding begon ik weer wat meer naar mijzelf te kijken, wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe. Een spirituele interesse groeide. Ik las veel boeken, begon intuïtieve trainingen te volgen. Ik merkte dat veel van wat ik leerde, ik herkende. Ik wist het eigenlijk allemaal al, en ik voelde alsof ik wakker werd geschud.
Ik kwam er achter dat kleuren die ik altijd al zag, niet door iedereen werden gezien. En ik voelde energie, die blijkbaar niet iedereen kon voelen. Eerst verwarde me dat, maar al snel voelde ik me rijk en helder op dit vlak.

Rond mijn 25e besefte ik dat een spiritueel pad was weggelegd in gepast tempo. Er viel nog veel te ontwikkelen, te onderzoeken en te verstevigen. Ik heb volop in het echte leven gestaan, door mijn werk, door mijn leven. Wat mij nu een brede en stevige basis biedt.
Mijn mediamieke gave, werd helderder en ik kreeg steeds meer contact met gidsen en geesten om me heen, die mij, naast vele aardse leraren, leerden hoe het ook al weer ging. Naar je ziel kijken en naar de ziel van de ander.
Mijn pad werd helder en ik kwam in de flow van ontwikkeling.
En daar sta ik dan, met mijn eigen praktijk, vol liefde en licht en dankbaarheid.

Over Norea
Boeken zijn voor mij een reis, een vlucht, een herkenning en een bestemming.
De naam van mijn praktijk “Norea” heb ik afgeleid van een boek van Marianne Frederiksson. Zij schreef (onder andere) de trilogie, “De kinderen van het Paradijs” Het derde boek heet Norea, dochter van Eva.

Ik citeer van de kaft:
“Norea is de dochter van Adam en Eva. Ze is een markant personage in Marianne Frederikssons grote mythe over de mensheid.
Als Norea in de Middeleeuwen geboren zou zijn, was ze als heks op de brandstapel beland. Zou ze nu hebben geleefd dan was ze wellicht opgesloten in een psychiatrische inrichting. Want Norea kan in het verborgene kijken, in dat wat achter de wereld ligt die we allemaal als werkelijkheid ervaren.
Eva, de oermoeder, ziet zichzelf weerspiegeld in het meisje. Ze wil het liefst dat haar dochter een normale jeugd heeft. Maar Norea is nu eenmaal anders. Ze kan gedachten lezen en ziet de toekomst in haar dromen en fantasieën. Het meisje heeft echt in zin om de mensheid te redden.”

In veel van het boek, herkende ik mijzelf. Voldoende om me bij te blijven en te inspireren. De naam Norea vond ik mooi, duidelijk, symbolisch en eenvoudig om te gebruiken voor mijn praktijk.
Later las ik het boek “Het zesde zintuig” wat eveneens van Marianne Frederiksson is. Daarin las ik nog meer “mijn” verhaal. En zo zijn er nog vele boeken, verhalen en gedachtes die stukjes van mij beschrijven. Maar ieder is uniek en zo heeft ieder zijn unieke verhaal.Hopelijk kunnen we elkaars verhalen vertellen.

“‘Mamma.’
Het stemmetje klonk zo aanstekelijk en blij dat de moeder even probeerde te zien wat haar kind zag.
‘Ja, meisje van me. Ik zie het, we vliegen.’
Maar ze loog, ze kon niet vliegen. Toch maakte het kind iets in haar los, een gevoel uit haar eigen jeugd, toen ook voor haar alles nog mogelijk was geweest. Het was een lichamelijke ervaring, los van haar verstand. Ook zij had eens een wereld zonder grenzen bezeten. Er bestaat een andere manier van zien, dacht ze. Kinderen weten dat voor we ze leren kijken zoals wij dat willen.”
Uit Norea, dochter van Eva